728×90 – glava
728×90 – glava
ŠTAJERSKA HIŠA GLASBE Z MUZEJEM ALFIJA NIPIČA JE PRIPRAVLJENA NA OTVORITEV

ŠTAJERSKA HIŠA GLASBE Z MUZEJEM ALFIJA NIPIČA JE PRIPRAVLJENA NA OTVORITEV

V občini Pesnica so po dolgoletnih prizadevanjih uspeli obnoviti stavbo, kjer je delovala osnovna šola, v njej pa bo ta konec tedna zaživela Štajerska hiša glasbe z muzejem, posvečenim dosežkom njihovega častnega občana Alfija Nipiča.

Kot je povedal župan občine Pesnica, je celotna vrednost investicije okrog milijon 300 tisoč evrov, projekt pa je finančno podprlo tudi Ministrstvo za kulturo. Več o samem projektu župan Gregor Žmak:

Otvoritev Štajerske hiše glasbe, ki bo to soboto, 29. junija, in se je bo udeležil tudi nekdanji predsednik države Borut Pahor, bo zaznamovala tudi nova kulinarična ponudba v gostilni Lipa in koncert Alfija Nipiča in njegovih muzikantov z gosti. Ob novem muzeju, urejenem vaškem središču, kolesarskih stezah in novih turističnih ponudnikih bo v prihajajočem obdobju Jarenina zagotovo na novo zaživela, je še prepričan pesniški župan Žmak.

V tako imenovani Štajerski hiši glasbe je osrednji prostor namenjen muzeju Alfija Nipiča. Stalna razstava „Ostal bom muzikant“ obsega predstavitev življenje pevca narodnozabavne in zabavne glasbe od njegovih začetkov, uspehov na popevki Vesele jeseni, legendarnega Silvestrskega poljuba, sodelovanja z Ansamblom bratov Avsenik, gostovanj v tujini, nagrade, priznanja in zlate plošče. Muzej bo odprt vsak dan med 10. in 18. uro.

Na dan otvoritve, torej to soboto, 29. junija, pa Alfi pripravlja tudi koncert skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji. Takole nam je povedal:

FOTO: Občina Pesnica

Sorodni prispevki

X