728×90 – glava
728×90 – glava
SLOVENIJA DRUGIČ V ZGODOVINI NA NOGOMETNEM EVROPSKEM PRVENSTVU

SLOVENIJA DRUGIČ V ZGODOVINI NA NOGOMETNEM EVROPSKEM PRVENSTVU

Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.

V Nemčiji se bodo varovanci selektorja Matjaža Keka na 17. prvenstvu stare celine v skupini C merili proti Danski, Srbiji in Angliji.

O občutkih ob nastopu reprezentance na Evropskem prvenstvu smo minulo sredo obširno govorili v naši oddaji Gol. Darko Rebernik in Bogdan Šuput sta pred mikrofon povabila Mladena Dabanoviča, vratarja zlate slovenske nogometne reprezentance, ki je branil vse tri tekme z Jugoslavijo, Španijo in Norveško, na našem prvem EP leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem. Celoten pogovor najdete v arhivu oddaj na naši spletni strani.

Mladen Dabanovič pa ni pozabil omeniti razvoja, ki ga je doživel v vseh teh letih slovenski nogomet in dobro ekipo, ki jo je na tokratno prvenstvo popeljal selektor Matjaž Kek:

Ob koncu samo spomnimo – prvo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala v nedeljo, v Stuttgartu proti Danski, drugo v četrtek, 20. junija, v Münchnu proti Srbiji in v torek, 25. junija, bodo številni slovenski navijači, ki potujejo v Nemčijo, navijali za naše v tekmi z Anglijo.

Sorodni prispevki

X