728×90 – glava
728×90 – glava
V ŠENTILJU PODPISALI POGODBO ZA IZGRADNJO MEDNARODNEGA POHODNIŠKO-KOLESARSKEGA MOSTU

V ŠENTILJU PODPISALI POGODBO ZA IZGRADNJO MEDNARODNEGA POHODNIŠKO-KOLESARSKEGA MOSTU

V Šentilju sta v torek, 28. maja, župan Občine Šentilj Štefan Žvab in župan sosednje avstrijske občine Straß Johann Lappi z izbranim izvajalcem, podjetjem Pomgrad, podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo mednarodnega pohodniško-kolesarskega mostu čez reko Muro v Ceršaku.

Projekt so poimenovali “Mura povezuje” z akronimom Most/Brücke in je sofinanciran iz programa Interreg Slovenija–Avstrija. Govori župan občine Šentilj Štefan Žvab:

Most bo arhitekturno edinstven, saj bo v viseči izvedbi, kar je v Sloveniji redkost. Poleg tega bo v celoti lesen, z vzdolžnimi lesenimi nosilci, obešenimi na jeklene okvirje. Ti bodo pritrjeni na nosilne jeklene vrvi, sidrane v masivne betonske opornike na obeh bregovih Mure. Dolžina mostu bo približno 96 metrov, širina pa tri metre in pol. Uporabili bodo redko vrsto lesa, ki je odporna na vremenske vplive – vse našteto bo most naredilo edinstven v regiji.

To sicer trenutno ni edina investicija, ki jo peljejo v Ceršaku, z razvojem te krajevne skupnosti je tako zadovoljen tudi njen predsednik Stanko Ferk. Za most meni, da bo najbolj doprinesel v turističnem smislu:

FOTO: Občina Šentilj

Sorodni prispevki

X