728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: 13. JURJEVO SREČANJE FOLKLORNIH SKUPIN

FOTO: 13. JURJEVO SREČANJE FOLKLORNIH SKUPIN

V nedeljo, 26. maja, je v Jurovskem Dolu potekalo že 13. Jurjevo srečanje folklornih skupin, ki ga tradicionalno organizira Folklorna skupina Jurovčan.

Lepo sončno vreme je letos omogočilo, da je povorka vseh nastopajočih folklornih skupin lahko potekala od osnovne šole na osrednji trg. Tam so skupine sklenile veliki krog ter se predstavile številnim obiskovalcem. Ob spremljavi godcev folklornih skupin so skupno zaplesali polko, folklorniki so zaplesali tudi z navdušenimi obiskovalci. Govori predsednik KD Ivan Cankar Jurovski Dol in organizacijski vodja Folklorne skupine Jurovčan Miroslav Breznik:

Na trgu in na odru kulturnega doma je zaplesalo kar pet domačih folklornih skupin ter gostujoči Folklorna skupina Leščeček iz KUD Slavko Osterc Veržej in Folklorna skupina KUD Goričko iz Gornjih Petrovcev. Miroslav Breznik je ob tem izrazil veliko zadovoljstvo in veselje, da tako mala občina, kot je Sv. Jurij v Slovenskih goricah, premore kar pet folklornih skupin, kar daje upanje, da se bo folklorna dejavnost v kraju, ki neprekinjeno traja že 52-to leto, še nadaljevala in se prenašala iz roda v rod. Kot je še dodal, folklora v Jurovskem Dolu zagotovo je doma:

FOTO: Maksimiljan Krautič

Sorodni prispevki

X