728×90 – glava
728×90 – glava
NOGOMETAŠICE NK NONA MURA DRŽAVNE PRVAKINJE

NOGOMETAŠICE NK NONA MURA DRŽAVNE PRVAKINJE

V našem programu vsak ponedeljek v jutranjem programu spremljamo športno dogajanje doma v Sloveniji in posebej še ožje – na Štajerskem in v Slovenskih goricah.

Darko Rebernik je v tem tednu izpostavil nogometno dogajanje, še posebej nogometašice NK Nona Mura, ki so postale državne prvakinje:

Kar se tiče športa v tem tednu zagotovo ne moremo mimo Maratona treh src, ki se je pretekli konec tedna odvil v Radencih …

Minuli vikend so tekači v Radencih odtekli že 42. Maraton treh src. Na najdaljši, 42-kilometrski razdalji, so medalje zlatega in srebrnega leska tudi letos šle v Kenijo, najboljši Slovenec pa je bil Matic Modic, ki je v cilj pritekel dobre štiri minute za zmagovalcem. Med skupno več kot 7 tisoč tekači je bilo tudi v krajših kategorijah pa kar nekaj slovenjegoričanov:

Velja še dodati, da je v Radencih tradicionalno teklo tudi veliko otrok. Proge tekov Veveričk in srčkov so prilagojene starostnim kategorijam otrok in so dolge od 300 do 1000 metrov. Že zjutraj pa je potekal Pohod treh src, ki je pohodnike popeljal na prelepo Kapelo. Maraton treh src je eden najbolj srčnih, družinskih maratonov in organizatorji so to dokazali s prvim tekom s kužki, organiziranim v okviru slovenske tekaške prireditve, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji.

Sorodni prispevki

X