728×90 – glava
728×90 – glava
UPOKOJENKE IZ LENARTA SPLETLE NOVA VOLNENA OGRINJALA ZA OTROŠKO FOLKLORNO SKUPINO IZ JUROVSKEGA DOLA

UPOKOJENKE IZ LENARTA SPLETLE NOVA VOLNENA OGRINJALA ZA OTROŠKO FOLKLORNO SKUPINO IZ JUROVSKEGA DOLA

V Društvu upokojencev Lenart deluje tudi sekcija za ročno delo, ki trenutno šteje 14 članic. Vodi jih Breda Čeh Arnuš. Največ se ukvarjajo s pletenjem, vezenjem, kvačkanjem in podobno. Med seboj si izmenjujejo vzorce, se učijo ena od druge, izmenjujejo recepte, se pogovarjajo o aktualnih zadevah, s tem pa dosegajo njihov osnovni namen, ki je druženje.

V preteklosti so že donatorsko pletle copatke za porodniški oddelek UKC Maribor ter različne izdelke za Dom Danice Vogrinec Maribor. Tokrat so donatorsko spletle 8 tako imenovanih štrekanc (volnenih ogrinjal) za Otroško Folklorno skupino Šleka pac iz OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki jo vodi Barbara Waldhütter.

„Štrekance“ so bile v preteklosti, ko še ni bilo toliko plaščev, namenjene temu, da so si jih ženske ob hladnem vremenu ogrnile preko ramen. Nabavo materiala je financirala OŠ, koordinacijo in svetovanje pri izdelavi pa sta prevzela člana FS Jurovčan KD Ivan Cankar Jurovski Dol Jelka in Miroslav Breznik.

Štrekance sta pretekli petek, 5. januarja, prevzeli Barbara Waldhütter in ravnateljica OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol Vesna Breznik, ki sta se pletiljam zahvalili za njihovo donatorsko delo.

Ročnodelski krožek DU Lenart

Sorodni prispevki

X